Hallgatóink kiváló szereplése az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyen

Idén az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében került megrendezésre 2022. május 13-án. Az eseményen az ország összes jogi karának a házi válogatóversenyeken kvalifikációt szerzett hallgatói mérték össze tudásukat, s védői vagy ügyészi kategóriában mutattak be perbeszédeket. Az országos megmérettetés győri fordulójának győztesei Néher Dóra (ügyész) és Kovács Réka (védő) voltak, így ők képviselték a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kart.

IMG_2103.jpg

A verseny során a hallgatóknak másfél óra állt rendelkezésükre, hogy egy jogeset alapján elkészítsék vád- és védőbeszédeiket, melyeket felváltva adhattak elő a zsűritagoknak. A zsűri tagjai voltak Dr. Gyarmathy Judit, a Kúria főtitkára, Dr. Nagy Gábor Bálint, a Legfőbb Ügyészség osztályvezető ügyésze és Dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke. A verseny során a zsűri értékelte az eset anyagi jogi megoldását, a perbeszéd felépítését, az előadásmódot és a retorikai képességet is. 

Hallgatóink kiemelkedően szerepeltek a verseny során; Néher Dóra I. helyezést ért el ügyészi kategóriában. 

A Miskolci Egyetem színvonalas szervezésről tett tanúbizonyságot, ennek köszönhetően a hallgatóknak életre szóló élményt nyújtott az országos döntőn való részvétel.

A DFK versenyzőit Dr. Bartkó Róbert habilitált egyetemi docens kísérte el a döntőre. A versenyzők köszönetüket fejezik ki felkészítő tanáraiknak az áldozatos munkájukért; így tehát köszönet illeti Dr. habil. Bartkó Róbertet, Dr. Bencze Krisztinát, Dr. Borbély Veronikát, Dr. Budai Vincét, Dr. Horváth Pétert, Dr. Jungi Esztert és Dr. Somogyi Zoltánt.

Események

Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00
NFI Filmklub - Ternovszky Béla: Macskafogó 2024. május 6. 18:00 - 20:00
Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 8. 18:00 - 19:00
Parlamentek Európában 2024. május 9. 13:00 - 17:40